Dudaklarımız Neden Çatlar? Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?

22-10-2020 09:41
Dudaklarımız Neden Çatlar? Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?
Dudaklarımız Neden Çatlar?Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?

Dudak kuruması ve dudak çatlaması yaz kış fark etmeksizin her mevsim görülebilir. Yaz mevsiminde güneş, kışın soğuk hava dudak kurumasına ve çatlamasına neden olabilir.
Dudaklar yumuşak ve narindir ve belirli koşullar altında kolayca kuruyup çatlayabilir. Kişiye rahatsızlık veren ve kanamalı olabilen bu durum, genellikle ciddi bir sorundan kaynaklanmaz.
Kişinin hayat kalitesini olumsuz yönde etkilediğinden çatlamanın nedenini bulmak ve iyileşmeyi hızlandırmanın yollarını anlamak önemlidir.
 
 
Dudaklarımız Neden Çatlar?
Narin dudak derisi, soğuk ya da kuru havalarda kolayca kuruyup çatlayabilir. Dudak çatlaması, uzun sürdüğünde ağrılı olabilir.
Ayrıca kanama veya yanma gibi şikâyetlere de sebebiyet verebilir.
Dudak çatlaması için en sık karşılaşılan neden tıp literatüründe keilitis olarak isimlendirilen dudakların iltihaplanması durumudur. 
Dudak rujları, dudak parlatıcıları ve dudak astarları gibi kozmetik ürünlerin aşırı kullanımı da dudakların kurumasına ve dudakların soyulmasına yol açar, bu durumda da son derece acılı bir dudak soyulması ve çatlaması meydana gelir.
Stresli saatlerde dudak ısırma kötü alışkanlığını yenmeniz gerektiğini unutmayın. Dudak ısırması, yavaş yavaş soyulmaya başlayan yaraların gelişimine neden olur. Bu nedenlerden dolayı stresli zamanlarda dudaklarınızı yalnız bırakın.
 
Peki Dudak Bakımı Nasıl Yapabilirim?
 
Eğer yeteri kadar su tüketmez iseniz sadece dudağınız değil vücudunuzdaki her yer kuruyabilir.  Su, hepimizin bildiği vücudumuzun olmazsa olmazıdır. Yeteri kadar su içmezseniz, dudaklarınız mutlaka kuruyacaktır.
Dudak bakımı için genellikle dudak balsamı kullanmak en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Günümüz dünyasında bir çok marka ve birçok ürün bulunmaktadır. Hangi ürünler daha kaliteli ve hangilerini kullanmalıyız sorusu çokça sorulmaktadır. Cilt tedavisi cildiniz türüne göre ve kuruluk seviyesine göre farklılıklar gösterse de genel olarak kullanılan ürünleri sizler için araştırdık ve tedarik ettik.
1) Bioderma Atoderm Lip Stick 4gr

Bioderma Lip Stick 
 Ürün Açıklaması;
 Nemini kaybetmiş, kuru ve hassas dudaklar için geliştirilen, zengin bileşime sahip, stick formlu dudak bakım ürünüdür.
 Çevresel yıpranmalardan dolayı veya bir takım uygulamalar sonucunda kuruyan ve görünümü bozulmaya başlamış dudakları nemlendirerek yatıştırmaya yardımcı olur.
 Dudakları derinlemesine nemlendirerek pürüzsüzlük ve yumuşaklık kazandırmayı, çevresel yıpranmalara karşı koruma sağlamayı hedefler.
 Kuruluk ve çatlağa karşı bakım sağlamaktadır.
 Kullanım sonrası kesinlikle beyaz kalıntılar bırakmaz.
 Hipoalerjeniktir.
 Komedojenik değildir. Koruyucu madde içermez.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2) Uriage Lip Stick 4 Gr | Dudak Bakım Kremi

Dudak kuruluğuna karşı Lip Stick Uriage
 
Ürün Özelliği;
• Makyajı nazikçe temizler ve yüz ve gözleri temizler.
• Hipoalerjenik ve yatıştırıcı ve tahriş edici özelliklere sahip Uriage termal su ile zenginleştirilmiş, hoş dokulu bu köpük, en hassas olsa bile tüm cilt tipleri için uygundur.
• Arındırılmış, cilt sağlıkla parlaktır.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3) Uriage Bariesun Lip Stick Spf30+ 4 Gr 
Bazen sadece dudaklarımızı nemlendirmek yetersiz kalabiliyor güneşin etkilerinden de korumamız gerekiyor. Soğuk dudaklarımızın çatlamasında ne kadar etkili olsa da güneşte bir o kadar etkili olabilmektedir.  Eğer cildim güneşe karşı çok hassas ve duyarlı diyorsanız bu ürün sizler için;

Güneş Koruyucu Dudak Bakım Uriage Bariesun Lip Stick Spf30
 

Ürün Özelliği;

• Uriage Bariésun SPF 30 Ruj 4g, nerede olursanız olun (plaj, coutryside, dağ) güneşe maruz kalırken dudakları etkili bir şekilde korur.
• Ayrıca yumuşaklık ve rahatlık sağlarken dudakları besler ve nemlendirir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4)Incia Lip Balm  6gr

Doğal bir ürün kullanmak isteyenler için; 

Incia Dudak Bakımı Ürünleri 6 gr

Ürün Özelliği;

• Tamamen doğal bileşenlerle üretilen INCIA Naneli %100 Doğal Dudak Besleyici, içeriğindeki doğal yağlar, bitkiler ve saf balmumu sayesinde kurumuş ve çatlamış dudakları beslerken doğal yollarla nemlendirir.

• Dudaklarınızın gün boyunca yumuşacık kalmasını sağlar.

• Doğal yağlar sayesinde kurumuş ve çatlamış dudakları beslerken doğal yollarla nemlendirir.




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yukarıda sizlere sunduğumuz ürünler ile dudak bakımınızı sağlayarak daha daha parlak ve güzel dudaklara sahip olmanıza yardımcı olacaktır. 
 
 
 
 
 
 
 
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.